Samigra Logo

İş saatleri içinde sağlıklı yiyecek ve atıştırmalık bulmak çoğu zaman zorlayıcı olabilir. Öğle yemeklerinde yemekhane, salata bar, ev yemekleri restoranı gibi sağlıklı seçenekler bulmak mümkündür, ancak gün içinde acıktığınız ya da stresli hissettiğiniz anlarda ihtiyaç duyduğunuz pratik atıştırmalıkların çoğu genelde zararlı şeylerden oluşur.

İş arkadaşınızın ikram ettiği çikolata, ofiste yapılan kutlamalar, tatlı ve pasta ikramları, ofis içi otomatlar, çoğu zaman cezbedici tuzaklara dönüşür. Böyle zamanlarda, sağlıklı kalmak adına kararlığınızı korumak istiyorsanız yanınızda mutlaka sağlıklı atıştırmalık alternatifleri olmalı.

Sağlıklı ofis atıştırmalıkları, herkes için çok çeşitli şekillerde olabilir. En önemli özelliklerini sayacak olursak başta damak tadına uygun ve sağlıklı içeriklerden yapılmış olması gelir. Bunların yanı sıra hazırlamanın kolay olması, pratik taşıma imkânı sunması, kolay yenilebilir olması, kokusuz ya da ağır bir kokusu olmayan içeriklere sahip olması beklenir. İşte size birbirinden lezzetli ve pratik ofis atıştırmalık önerileri.

Günlük Atıştırmalıkları Nasıl Daha Sağlıklı Hale Getiririz konusunu ele aldığımız içeriğimize bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

1-Kuruyemiş ve Kuru meyve

Sağlıklı atıştırmalık denince akla önce kuruyemiş ve meyveler gelmeli. Eğer lezzetleri ile ilgili herhangi bir sorununuz yoksa mutlaka yanınızda badem, ceviz ve fındık bulundurun. Molalarda şekerli gıda ihtiyacınız oluyorsa kuru üzüm, kayısı, incir, yaban mersini gibi meyvelerden oluşan bir karışım hazırlayabilirsiniz. Kuruyemiş ve kuru meyveler, öğünler arasında açlık hissedildiğinde en ideal atıştırmalıklardır, çünkü fındık, badem gibi yemişlerin içeriğinde bulunan lif, protein ve sağlıklı doymamış yağlar bir sonraki öğüne kadar tokluk hissi duymanızı sağlar. Kuru meyveler ise enerji verip üretkenliğinizi arttırır.

2-Meyveli yoğurt

Eğer işyerinizde buzdolabını kullanma imkânınız varsa ya da kendinize ait bir buzdolabınız varsa çok şanslısınız çünkü alternatifleriniz çoğalacaktır. Dilerseniz hazır meyveli yoğurtlardan alabilir ya da dilediğiniz meyvelerle yoğurdunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ofise gelirken bir kavanoz içinde yıkanmış yaban mersini, çilek, elma ya da ananas parçaları getirin. Tek porsiyonluk yoğurtların içine taze meyveleri atıp yiyebilirsiniz.

3- Kavanozda salata

Basit ve sağlıklı bir atıştırmalık fikri arıyorsanız evde sadece 5 dakikada hazırlayacağınız kavanoz salataları iyi iş çıkaracaktır. Orta boy bir kavanozun ya da yemek termosunun içine dilediğiniz malzemeleri koyarak sağlıklı bir salata yapabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler, domates, salatalık, lahana gibi taze gıdaları, mercimek ya da kinoa gibi tok tutan sağlıklı tahıl ve bakliyat türevlerini ya da kuru meyveleri kullanabilirsiniz. Salatanın sulanmaması için domates ve salatalığın çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.

4-Taze Meyve

Açlık hissettiğinizde zararlı alternatiflerden uzak durmanın en kolay yolu taze mevsim meyveleridir. İş yerine giderken yanınıza sevdiğiniz ve kolay tüketebileceğiniz bir meyve alın. Bu elma, armut, muz ya da mandalina olabilir. Biraz daha zahmete katlanabilirseniz kavanozda meyve salatası fikrine ne dersiniz? Dilediğiniz mevsim meyvelerini küpler halinde doğrayın, kararmamaları için biraz limon suyu sıkıp karıştırın. Bu şekilde 3-5 saat muhafaza edilmesinde bir sakınca olmayacaktır. Ofiste dilediğiniz zaman açıp kolayca tüketebilirsiniz.

5- Ev yapımı sandviç

Kuruyemiş ya da meyvelerle doymam diyenlerdenseniz ev yapımı sandviç önerilerine göz atın. Sağlıklı tahıllardan yapılmış ekmek dilimlerinin içine labne peyniri, domates ve roka yapraklarından koyup harika bir peynirli sandviç ya da hindi füme dilimleri ile lezzetli ve düşük kalorili etli sandviç yapabilirsiniz.

6-Hurma topları

Gün içinde enerjiye ihtiyacınız olduğu anlarda oldukça iyi gelecek bir atıştırmalık önerisiyle devam ediyoruz. Ofiste tatlı ihtiyacınızı ve açlık hissinizi gidermek için hurma topları hazırlayabilirsiniz. Üstelik ofis arkadaşlarınıza ikram etmek için de oldukça lezzetli bir tada ve güzel bir görünüme sahiptir. İhtiyacınız olan malzemeler: 10 adet yumuşak hurma, kuruyemiş (badem, ceviz ya da fındık) ve Hindistan cevizi rendesi.

Hurmaların çekirdekleri çıkarın. Sertse sıcak suda 10 dakika bekletin. 1 su bardağı kuruyemiş ve hurmaları rondoda çekin. Macun kıvamına ulaşmış olan karışımdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak şekiller verin. Hindistan cevizi rendesine bulayın. Hazırladığınız hurma toplarını kapaklı bir kaba koyup iş yerinize götürebilirsiniz.

7-Granola Bar

Yulafla yapılan tüm tarifler hem besleyici hem de oldukça doyurucudur. Granola barları, sağlıklı gıda üreticilerinin hazır ürünlerinden temin edebileceğiniz gibi evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler: 2 su bardağı yulaf ezmesi, yarım su bardağı kırık badem, yarım su bardağı yaban mersini, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı esmer şeker, bir fiske deniz tuzu, dilerseniz iki yemek kaşığı bitter çikolata kırığı.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kare bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yulaf ve bademi koyup 5 dakika pişirin. Fırını açıp karışımı alt üst edin ve 5 dakika daha pişirin. Bu sırada bir sos tenceresinde yaban mersini ve çikolata haricindeki malzemeleri, tereyağı ve şeker eriyene kadar ısıtın. Sıcak sosu yulaf karışımının üzerine dökün ve iyice karıştırın. Sıcak tereyağı karışımı, granola için tutkal ve tatlandırıcı vazifesi görür. Son olarak çikolata ve yaban mersinini ilave edin. Tüm karışımı spatula ile bastırarak tepsiye yayın. Mümkün olduğunca çok bastırmak barların dağılmasını önler. Ardından preslenmiş granola karışımının üstünü örtüp 2 saat boyunca buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra 12 eşit parçaya bölün ve hava almayan bir kapta muhafaza edin.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmeye Yardımcı Olacak 4 Tarif konusunu ele aldığımız içeriğimize bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak

https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/tatli-hamur-isi-tarifleri/hurma-toplari

https://www.inspiredtaste.net/21462/soft-and-chewy-granola-bars-recipe/

Bir Yanıt